tekstschrijver den haag

Tekstschrijver met journalistieke achtergrond in Den Haag

Zoek je een tekstschrijver of bedrijfsjournalist in Den Haag of omgeving? Ik ben Thessa Lageman, aangenaam kennis te maken. Als tekstschrijver met een journalistieke achtergrond in Den Haag schrijf ik voor bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen. Mijn artikelen verschijnen in magazines, personeelsbladen, vakbladen en andere (online) publicaties. Ik redigeer ook al geschreven teksten. 

Journalistiek en Arabisch

Als kind hield ik al van schrijven. Ik maakte boekjes met verhalen en tekeningen en schreef brieven met mensen over de hele wereld. Na de middelbare school heb ik eerst een jaar door Europa en het Midden-Oosten gereisd. De Arabische wereld fascineerde mij en na de propedeuse Journalistiek en Communicatie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle koos ik voor een studie Arabisch (bachelor en master) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en in Cairo.

Reisgidsen

Na mijn studie ging ik opnieuw op reis. Daar kwam ik – op een strand in India – een boek tegen over auteurs van reisgidsen. Dat wilde ik ook! Ik schreef brieven naar uitgeverijen en mocht als freelance auteur aan de slag voor de ANWB. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en schreef en redigeerde de jaren daarop reisgidsen over verschillende landen.

Werkervaring

Ik werkte in de jaren daarna ook bij Amnesty International en op ambassades in Den Haag en Koeweit. Ik schreef reisreportages voor het Algemeen Dagblad en deed als tekstschrijver opdrachten voor de Gemeente Amsterdam. Inmiddels wilde ik niet alleen schrijven over reizen, maar ook onderwerpen met meer diepgang aanpakken en meer leren over het journalistieke vak. Ik volgde de Academische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Midden-Oosten

Na vervolgens vier jaar als wetenschapsredacteur aan dezelfde universiteit gewerkt te hebben, besloot ik de journalistiek en mijn interesse in de Arabische wereld te combineren.

Ik ging aan de slag als correspondent in Tunesië en andere Arabische landen, zoals Oman en de Verenigde Arabische Emiraten voor Nederlands- en Engelstalige media waaronder het ANP, de NOS, Al-Jazeera English, The Sidney Morning Herald en de BBC.

Scheveningen

Inmiddels woon ik met mijn partner, twee kinderen en poezen Tommy en Annika in Scheveningen. En ik werk vanuit mijn kantoor dat ik deel met andere ondernemers in het centrum van Den Haag voor diverse grote bedrijven en organisaties. 

Contact 

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat ik voor kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op! 

thessa lageman ervaren tekstschrijver den haag

Maatschappelijke thema’s

In principe kan ik overal over schrijven, maar ik schrijf graag over onderwerpen als:

  • Duurzaamheid, klimaat, circulaire economie en energie
  • Wetenschappelijk onderzoek, technologie en gezondheidszorg
  • Vluchtelingen, mensenrechten en de Arabische wereld
  • En andere, vaak maatschappelijke thema’s

Staat jouw thema hier niet tussen? Geen probleem. Ik hou van afwisseling en verdiep me ook graag in andere onderwerpen. Ik maak complexe onderwerpen graag toegankelijk voor een breed publiek.

Samenwerking met tekstschrijvers Den Haag en omgeving

The Storytelling Studio is een eenmanszaak, maar ik werk veel samen met andere tekstschrijvers, copywriters, journalisten, redacteuren, vertalers, designers en fotografen. En natuurlijk met al mijn klanten en alle mensen die ik interview. 

teksten laten schrijven

Vragen stellen

Als journalist en tekstschrijver ben ik van nature nieuwsgierig aangelegd. Een van de leukste dingen aan mijn werk vind ik het feit dat ik zoveel vragen kan stellen tijdens interviews en zo voortdurend nieuwe dingen leer. Daarnaast volg ik de ontwikkelingen in mijn vakgebied op de voet en leer ik graag nieuwe dingen.

Lid van beroepsvereniging tekstschrijvers

Ik ben ‘Pluslid’ van Tekstnet, de beroepsvereniging van Nederlandse en Vlaamse tekstschrijvers en dat heeft voor klanten allerlei voordelen. Om Pluslid te blijven moet je jaarlijks een bepaald aantal workshops en cursussen volgen en meedoen aan een intervisiegroep: samen met andere tekstschrijvers kom je een aantal keer per jaar samen om te reflecteren op je werk en werkwijze. Verder heb ik de basisopleiding fotografie van de Fotoacademie in Amsterdam gedaan en volgde ik in de afgelopen jaren workshops over onder andere interviewen, creatief schrijven, filmen, bloggen en SEO.