Tekstschrijver Den Haag

Aangenaam, Thessa Lageman.

Als kind hield ik al van schrijven. Ik maakte boekjes met verhalen en tekeningen. Na de middelbare school heb ik eerst een jaar door Europa en het Midden-Oosten gereisd. De Arabische wereld fascineerde mij en na de propedeuse Journalistiek en Communicatie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle koos ik voor een studie Arabisch (bachelor en master) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en in Cairo.

Na mijn studie ging ik opnieuw op reis. Daar kwam ik – op een strand in India – een boek tegen over auteurs van reisgidsen. Dat wilde ik ook! Ik schreef brieven naar uitgeverijen en mocht als freelance auteur aan de slag voor de ANWB. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en schreef en redigeerde de jaren daarop reisgidsen over verschillende landen.

Ik werkte in de jaren daarna ook bij Amnesty International en op ambassades in Den Haag en Koeweit. Mijn liefde voor schrijven bleef en inmiddels wilde ik niet alleen schrijven over reizen, maar ook onderwerpen met meer diepgang aanpakken. Ik deed de Academische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

En na vier jaar als wetenschapsredacteur aan dezelfde universiteit gewerkt te hebben, besloot ik de journalistiek en mijn interesse in de Arabische wereld te combineren. Ik ging aan de slag als correspondent in Tunesië en andere Arabische landen voor Nederlands- en Engelstalige media als het ANP, de NOS, Al-Jazeera English, The Sidney Morning Herald en de BBC.

Ervaren journalist en tekstschrijver

Ik schrijf voor organisaties, overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten. Maar ook voor communicatiebureaus, grote- en middelgrote bedrijven en journalistieke media. Mijn artikelen verschijnen in magazines, personeelsbladen, vakbladen en andere (online) publicaties. In het Nederlands en in het Engels. Ik herschrijf en verbeter ook bestaande teksten, maak foto’s bij mijn artikelen en geef communicatieadvies.

The Storytelling Studio is een eenmanszaak, maar ik werk veel samen met andere tekstschrijvers, journalisten, redacteuren, vertalers, designers en fotografen. En natuurlijk met al mijn klanten en alle mensen die ik interview. 

Ik woon met mijn partner, twee kinderen en poezen Tommy en Annika in Scheveningen. En ik werk vanuit mijn kantoor dat ik deel met andere ondernemers in het centrum van Den Haag. 

Maatschappelijke thema’s

In principe kan ik overal over schrijven, maar ik schrijf graag over maatschappelijke thema’s, zoals:

  • Duurzaamheid, klimaat, circulaire economie en energie
  • Wetenschappelijk onderzoek, technologie en gezondheidszorg
  • Bedrijven en ondernemers
  • Vluchtelingen, mensenrechten en de Arabische wereld

Staat jouw thema hier niet tussen? Geen probleem. Ik hou van afwisseling en verdiep me ook graag in andere onderwerpen. Ik maak complexe onderwerpen graag toegankelijk voor een breed publiek.

artikelen laten schrijven the storytelling studio

 

Vragen stellen en bijleren

Als journalist en tekstschrijver ben ik van nature nieuwsgierig aangelegd. Een van de leukste dingen aan mijn werk vind ik het feit dat ik zoveel vragen kan stellen tijdens interviews en zo voortdurend nieuwe dingen leer. Daarnaast volg ik de ontwikkelingen in mijn vakgebied op de voet en leer ik graag nieuwe dingen.

Ik ben ‘Pluslid’ van Tekstnet, de beroepsvereniging van Nederlandse en Vlaamse tekstschrijvers en dat heeft voor klanten allerlei voordelen. Om Pluslid te blijven moet je jaarlijks een bepaald aantal workshops en cursussen volgen en meedoen aan een intervisiegroep: samen met andere tekstschrijvers kom je een aantal keer per jaar samen om te reflecteren op je werk en werkwijze. Verder heb ik de basisopleiding fotografie van de Fotoacademie in Amsterdam gedaan en volgde ik in de afgelopen jaren workshops over onder andere interviewen, creatief schrijven, filmen, bloggen en SEO. 

Contact

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat ik voor kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op!