ARTIKELEN LATEN SCHRIJVEN

Artikelen laten schrijven voor jouw bedrijf of organisatie die je interessant zijn om te lezen voor je doelgroep? Denk aan: 

 • Klantverhalen/ case studies
 • Artikelen/ interviews voor magazines en andere publicaties
 • Pers- en nieuwsberichten
 • Advertorials

 

Met oog voor jouw doelgroep en in rake bewoordingen schrijf ik artikelen die inspireren en aanzetten tot actie. Met resultaat. Met mijn opgebouwde expertise en jarenlange ervaring heb ik vele succesvolle schrijfprojecten uitgevoerd voor onder andere de Verenigde Naties, de BBC, Amnesty International, de Consumentenbond, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Marriott en Facebook. Mijn achtergrond in de journalistiek komt hierbij goed van pas.

Klanten bereiken

Met mijn teksten kun je potentiële en bestaande klanten, medewerkers en relaties bereiken, ze boeien en betrekken bij jouw bedrijf of organisatie. Hierdoor kun je contacten opbouwen, behouden en versterken. Je kunt je doelgroep informeren over interessante nieuwe ontwikkelingen, medewerkers aantrekken en behouden en uiteindelijk je omzet vergroten.

Verhalen zijn onmisbaar in de marketingstrategie van bedrijven. Ook veel organisaties gebruiken verhalen om hun doelgroep te bereiken, bijvoorbeeld via een magazine. Deze artikelen laten zien wat jouw organisatie of bedrijf onderscheid van de massa.

Door regelmatig een artikel te delen, vergroot je jouw zichtbaarheid, zet je jezelf neer als expert en laat je aan je doelgroep of (potentiële) zien waar je mee bezig bent.

the storytelling studio teksten laten herschrijven

Maandelijks artikel

Wil je ook maandelijks een boeiend artikel kunnen sturen aan je klanten of personeel of op sociale media plaatsen om je doelgroep te bereiken?

Dat kan door mij een jaar elke maand een artikel voor jouw bedrijf of organisatie te laten schrijven. Jouw investering voor deze 12 artikelen is €5999 (€500 per stuk) excl. btw.

Liever een los artikel kopen? Dat kan voor €599 excl. btw.

Deze prijzen zijn basis van:

 • een Nederlandstalig artikel
 • rond de 500-800 woorden
 • 1 interview
 • 1 feedbackronde van de klant en 1 van de geïnterviewde

Andere wensen? Bijvoorbeeld een interview of tekst in het Engels, meer interviewkandidaten, meer tekst of feedbackronden nodig? Of heb je vaker artikelen nodig? Dan maak ik een offerte op maat.

Waarom samenwerken met

The Storytelling Studio?

  • Journalistieke achtergrond. Ik heb Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim en de Erasmus Universiteit Rotterdam gestudeerd (en Arabisch aan de Radboud Universiteit Nijmegen: cum laude afgestudeerd).
  • Jarenlange ervaring. Ik heb veel ervaring met opdrachten voor grote organisaties en bedrijven. Schrijven van artikelen heb ik bijvoorbeeld gedaan voor klanten als de Verenigde Naties, Facebook, The Guardian, Deltares, de Europese Commissie, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ANP, Marriott en de universiteit Leiden.
  • Erkend Pluslid van Tekstnet. Om erkend Pluslid van deze beroepsvereniging van tekstschrijvers te zijn volg ik jaarlijks leuke en leerzame workshops en trainingen en doe mee aan intervisie met vakgenoten.
artikelen laten schrijven
artikelen laten schrijven thessa lageman

Stappenplan artikelen laten schrijven

Artikelen laten schrijven is niet ingewikkeld, zeker niet als we dit stappenplan volgen. Je eerste artikel kun je al binnen korte tijd publiceren.

Welk type artikelen laten schrijven?

Je kunt verschillende soorten artikelen laten schrijven door mij, afhankelijk van de doelstelling van jouw bedrijf of organisatie. Bij artikelen laten schrijven kun je denken aan een blog, een content marketingverhaal, klantverhaal (case study), advertorial, nieuws- of persbericht. Maar ik kan je ook helpen aan een persoonlijk interview, achtergrondverhaal, verslag van een evenement, reportage, e-book of whitepaper.

Achtergrondverhalen, verslagen van evenementen en reportages

Een achtergrondartikel gaat meer de diepte in dan een nieuwsartikel. Er is meer ruimte voor details, informatie, sfeer en citaten. Bij een reportage beschrijft de auteur een plek en wat daar gebeurt. Hoewel dit soort artikelen vooral in journalistieke media staan, maken ook organisaties en bedrijven gebruik van dit genre, bijvoorbeeld bij verslagen van evenementen.  Bijvoorbeeld:

Advertorials

Een advertorial vind je in een krant, tijdschrift of op een website. Het is een samenvoeging van de woorden ‘advertisement’ en ‘editorial’. Reclame voor een product of dienst dus, maar dan als artikel gepresenteerd en vaak met interessante informatie of handige tips erbij. Bijvoorbeeld:

Nieuws- en persberichten

De meeste bedrijven en organisaties hebben regelmatig nieuws dat interessant is voor hun doelgroep, collega’s, of een breder publiek. Bijvoorbeeld de resultaten van een onderzoek, een nieuwe product, een interessante ontwikkeling, aankomend evenement of gewoon wat leuks waar een collega mee bezig is. Een nieuwsbericht kan gepubliceerd worden in een nieuwsbrief, op de website, in een persbericht, maar ook in een magazine, bijvoorbeeld in een personeelsblad. Bijvoorbeeld:

Content marketingverhalen

Content marketing-verhalen staan in (online) magazines of op websites van bedrijven, maar prijzen niet rechtstreeks een product of dienst aan. In deze artikelen staat meestal interessante of nuttige informatie, zodat je een positieve associatie met een merk krijgt. Vaak komen niet alleen medewerkers, maar ook externe experts aan het woord. Bijvoorbeeld:

tekstschrijver

Klantverhalen / case studies

In een case study of klantverhaal vertelt een klant over de geslaagde samenwerking met een bedrijf of organisatie. Bijvoorbeeld over hoe een probleem is opgelost. Dat klinkt een stuk overtuigender dan wanneer het bedrijf of de organisatie dit zelf zou vertellen. Bijvoorbeeld:

Interviews

In een persoonlijk interview staan de meningen, gevoelens en ideeën van de geïnterviewde centraal. Zo leer je iemand goed kennen. Dat kan in een diepte-interview van meerdere pagina’s voor in een krant of tijdschrift of in een korter artikel in een personeelsblad of op een website. Het interview kan natuurlijk ook minder persoonlijk zijn en over een specifiek onderwerp gaan. Bijvoorbeeld:

Artikelen laten schrijven in het Nederlands of in het Engels

Wil je artikelen laten schrijven in het Engels? Of moet een interview in het Engels worden afgenomen? Dat is voor mij geen probleem. Ik heb hier veel ervaring in. Zo heb ik voor Engelstalige media als de BBC en The Guardian geschreven. Ik heb een C2 Proficiency-certificaat behaald, het hoogste niveau van de University of Cambridge. Daarnaast laat ik mijn Engelstalige teksten checken door een professionele redacteur uit mijn netwerk van wie Engels de moedertaal is.

Interviews

Een goed verhaal klopt van het begin tot het eind. Ik help je met plezier aan artikelen die jouw doelgroep weten te boeien. Ik schrijf artikelen voor organisaties en grote- en middelgrote bedrijven. Hiervoor verdiep ik me in jouw organisatie of bedrijf en neem ik interviews af met medewerkers, wetenschappers of andere experts en deelnemers van evenementen. Ik spreek ze vaak online of telefonisch, maar soms ook op kantoor, in een café, op straat of bij mensen thuis.

artikelen laten schrijven

Journalistieke achtergrond

Interviewen vraagt om specifieke vaardigheden. Zo bereid ik me altijd goed voor door me in te lezen over een onderwerp en de persoon die ik spreek. Vervolgens maak ik er een verhaal van met goede structuur dat interessant is om te lezen. Hierbij helpt mijn journalistieke opleiding en jarenlange ervaring.

Zichtbaarheid vergroten

Verhalen zijn een krachtig communicatiemiddel. Ze kunnen generaties lang meegaan, verbinden, betrokkenheid creëren en merken versterken. Door verhalen te delen vergroot je de zichtbaarheid van jouw bedrijf of organisatie, creëer je een band met je doelgroep en blijf je on top of mind. Als ervaren journalist, tekstschrijver en interviewer help ik je met plezier aan artikelen, die lezen als een trein.

WAT KLANTEN ZEGGEN

"I edit the BBC News Website's entrepreneurship and small business features. I recently commissioned Thessa to write a feature on the Tunisian wine industry. Thessa got in touch to pitch the idea, and then wrote an excellent feature ahead of the deadline. I would not hesitate to commission her again."

- Will Smale, Business reporter BBC News

“Thessa heeft nieuwe webteksten geschreven over het wetenschappelijk onderzoek en de onderzoeksorganisatie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Ze schreef zowel teksten voor het grote publiek als voor peers, veelal Engelstalig. Dit deed ze in nauw overleg met haar projectteam en de verantwoordelijke wetenschappers. Thessa werkt planmatig, snel en zorgvuldig. Ze is heel zelfstandig, maar overlegt als het nodig is. En niet onbelangrijk... Thessa heeft een fijne, vlotte pen. Ik kan Thessa van harte aanbevelen aan iedereen die lastige (wetenschappelijke) materie wil laten omzetten in toegankelijke, begrijpelijke teksten.”

- Klaas Verweij, Hoofd online communicatie en redactie Leiden University Medical Center (LUMC)

"Thessa heeft zich voor het ANP bij herhaling bewezen als een kundig en gedreven journaliste. Zo leverde zij, tot volle tevredenheid, rond de verkiezingen in Tunesië en na de terreuraanslag in Sousse in juni 2015 uitgebreide en heldere berichtgeving."

- Rob van Rooijen, Chef ANP Nieuws (Algemeen Nederlands Persbureau)

"Thessa Lageman was part of our campaigns and communications team at several instances in the last couple of years. She produced different materials for us, from in depth articles to online content. We have come to know her as very professional and thorough. Thessa has extensive knowledge of middle eastern subjects which she translates into approachable and informative texts."

- Saskia Grootegoed, Online Campagnes & Communicatie Manager Amnesty International

"Thessa is a conscientious hard worker. She puts a lot of effort in preparing for interviews, is modest but determined, calm but critical and works long hours without complaining. Furthermore she is a brave and independent journalist, that can be funny too."

- Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur Erasmus Magazine, Erasmus Universiteit Rotterdam

"Thessa and I have worked together several times; she has written interesting texts and proved to be always reliable and efficient. A pleasure to work with such a professional journalist. I will certainly come back to her when new opportunities appear!"

- Maria Gallo, Project Manager Tipik Communication Agency, Brussels

"Thessa has been an integral part of our content creation program for a major cruise line. Time and again, she’s shown us she can reliably manage the high volumes of very detailed content under deadline while meeting — and often exceeding — the high standards of both our client and our internal editing team. If you need an expert writer for travel content on Europe and the Middle East, there’s no question: Thessa should be at the top of your who’s-who list."

​- Jesse Mack, Senior Editorial Manager Skyword Content Marketing Platform.

"Thessa has been a valued contributor to Discover Benelux magazine since July 2016. She is a very skilled writer and adapted to our house style with ease. Quick to respond and reliable, she produces articles that are informative, accurate and a pleasure to read."

- Anna Villeleger, Editor-in-chief Discover Benelux magazine.